Αυτοσυμπόνια (Self-compassion)

Aυτοσυμπόνια

(self-compassion)H Αυτοσυμπόνια (Self-compassion) περιλαμβάνει επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές που μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τις δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, την κακή αυτοκριτική και τη μειωμένη αυτοεκτίμηση, στρεφόμενοι στον εαυτό μας με αγάπη, κατανόηση και καλοσύνη. Στην ουσία ο ασκούμενος στο Self-compassion μαθαίνει να καλλιεργεί μία στάση αυτοαποδοχής, αυτοφροντίδας και ευγένειας προς τον εαυτό του η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε στάση ζωής.

Πρόκειται για μία μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης η οποία μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητά της. Είναι γνωστό ότι οι έντονες προκλήσεις της καθημερινότητας , οι γρήγοροι ρυθμοί και οι πολλοί ρόλοι συχνά δεν αφήνουν στον άνθρωπο χρόνο να εκφράσει τον εαυτό του πόσο μάλλον να τον κατανοήσει, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε συναισθηματικές εκρήξεις και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ιδίως σε επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών (επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, φροντιστές, πωλητές, μαμάδες κ.α. ) είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της “συναισθηματικής κόπωσης”, οδηγώντας στην ψυχική και σωματική κατάρρευση του επαγγελματία.

Μέσα από 8 συναντήσεις Αυτοσυμπόνιας (Self-compassion) θα γνωρίσουμε μαζί εργαλεία και τεχνικές που μας μαθαίνουν πώς να θρέφουμε τον εαυτό μας δίνοντας του την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται,πώς να ενδυναμώνουμε τον ψυχισμό μας και πώς να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις.

Τύπος: Προσωπικές συνεδρίες ή ομαδικές συναντήσεις, online ή δια ζώσης.

Κατάλληλο για:

√ όσους θέλουν να υιοθετήσουν μία ευγενική στάση απέναντι στον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν την αυτοαποδοχή, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους.

√ επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές κ.α.) που επιθυμούν να μάθουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το άγχος και το στρες.

√ φροντιστές ατόμων με κάποια μορφή αναπηρίας, φροντιστές ηλικιωμένων, μαμάδες κ.α.

√ εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς. 

√ όσους θέλουν να εμβαθύνουν την αυτογνωσία τους και να αυξήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη (eq). 

√ όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ψυχοσωματική τους υγεία. 

√ όσους θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τον εαυτό τους, το σώμα τους και να χτίσουν μία αρμονική σχέση μαζί του. 

√ όσους θέλουν να ζήσουν μία ζωή με πληρότητα, χαρά και δημιουργικότητα.