γράφει η Εύη Αντωνοπούλου

21 Μαρτίου σήμερα, Εαρινή ισημερία! Μεγάλη γιορτή της φύσης. Μία πολύ ενεργειακή ημέρα με τεράστιο συμβολισμό. Οπότε δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα.

Η επιστήμη της yoga μας διδάσκει συνεχώς πώς να εναρμονιζόμαστε με τους κύκλους της φύσης καθώς αυτοί οι κύκλοι συντελούνται και εσωτερικά μας αφού είμαστε μέρος της. Όπως έξω έτσι και μέσα, όπως πάνω έτσι και κάτω. Συνεπώς η διατήρηση της υγείας μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτούς τους κύκλους της φύσης. Καθώς ο κάθε κύκλος έχει άλλες ανάγκες σωματικές, οργανικές αλλά και ψυχικές. Το ορμονικό μας σύστημα αλλάζει, το νευρικό μας σύστημα το ίδιο όπως και ολόκληρο το ενεργειακό μας σώμα. Οι ευφυείς και σοφοί άνθρωποι σέβονται αυτούς τους κύκλους και κατανοούν την σπουδαιότητά τους για την διατήρηση της υγείας τους,της ευεξίας τους αλλά και της πνευματικής τους ανέλιξης. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί που ήταν σε επαφή με τη φύση γνώριζαν όλη αυτή τη σοφία την οποία δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει.

Από αύριο καλωσορίζουμε επίσημα τον ερχομό της Άνοιξης, της Αναγέννησης και του Φωτός.

Ισημερία. Η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες και από αύριο η διάρκεια της ημέρας αρχίζει να αυξάνεται κατά ένα λεπτό περίπου κάθε ημέρα. Αρχίζει να αυξάνεται το Φως και τα πάντα ζωντανεύουν στη φύση. Το στοιχείο της Γαίας ενεργοποιείται. Συνδεόμαστε βαθιά με τη Γη. Με το χώμα, με το ξύλο, με τα δέντρα και το πράσινο. Λαμβάνουμε συνεχώς τη ζωογόνο θεραπευτική ενέργεια της Μεγάλης Μητέρας Γαίας.

H πρακτική της yoga μας βοηθάει να ευθυγραμμιστούμε με τις ενέργειες της Ισημερίας και να ισορροπήσουμε τις αντιθέσεις μέσα μας, τις αντίθετες δυνάμεις, ηλιακές και σεληνιακές και τελικά να υπερβούμε την δυαδικότητα. Το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου εξισορροπούνται. Ευθυγραμμιζόμαστε με τον ανώτερο εαυτό μας, τη διαίσθησή μας και αισθανόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες, αυτό που ζητά η ψυχή μας.

Έτσι ώστε να λάβει χώρα η Αναγέννηση ψυχική και σωματική μετά από την μεγάλη παύση, τον “θάνατο” κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπαίνουμε στην δράση και στην υλοποίηση των όσων επιθυμούμε. Τα όνειρα μας ανθίζουν όπως και τα λουλούδια και τα δέντρα!!!Όλη η Φύση χαμόγελα και παίζει σαν ένα μικρό παιδί!Χαίρεται τη ζωή και την απολαμβάνει!🌼

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.